Lekeryd-Svarttorps SK

Oavgjort mot seriesuveränen LSSK

Även om man inte räknar resultat och publicerar serietabeller så visste vi att LSSK hade vunnit alla sina matcher i seriespelet. Det var med andra ord tuffast tänkbara motstånd som väntade de röda elegantarna från IK Vista på den soldränkta Vistavallen.

1:a perioden
LSSK visar inledningsvis upp ett fint passningsspel och kontrollerar händelserna skapligt. Hemmalaget äter sig in i matchen och tar framförallt över kampen på mittfältet ju längre perioden går. Inget av lagen skapar några direkta farligheter men i den sjuttonde minuten låser Vista kvar bollen på motståndarnas planhalva efter en hörna och etablerar ett långt anfall som asvlutas med att Jonathan gör en klassisk tvåfotare förbi sin back och placerar in bollen till 1-0, som också står sig perioden ut.

2:a perioden
Matchens andra period är bara tre minuter gammal när LSSK kvitterar i en tilltrasslad situation där bortaspelarna får flera chanser från nära håll innan bollen slutligen hittar nätmaskorna. Matchen är fortsatt jämn där bortalaget trillar lite mer boll medans hemmalaget satsar på aggressivt spel och snabba omställningar. I den tionde minuten slår Vidar en fin boll på kanten till Pelle som trampar runt sin back och fri med målvakten rullar in 2-1. Ett resultat som står sig perioden ut.

3:e perioden
LSSK repriserar inledningen av andra perioden genom att kvittera efter tre minuter, efter ett inlägg som Alexander boxar bort, men dessvärre landar bollen hos en blåklädd som kan placera in bollen i nät till 2-2. LSSK tar över initiativet och gör 2-3 efter en kort hörnvariant, där hemmaspelarna inte är helt vakna, som avslutas med ett distinkt avslut intill första stolpen. 2-4 kommer som ett brev på posten genom en längre boll till fristående anfallare som enkelt kan rulla in bollen. Ridå för hemmalaget? Verkligen inte. Hemmaspelarna knyter näven och visar upp ett aggressivt och offensivt spel där man tar sig fram till fler fina lägen. Med fyra minuter kvar lyckas Pelle tråckla sig förbi motståndarförsvaret och rulla in reduceringen mellan benen på målvakten till 3-4. Bara minuten senare hittar Jonathan Pelle med en svepande diagonalpassning. Pelle tar emot bollen till höger i straffområdet och avslutar sedan distinkt i mål. 4-4 och upphämtningen är fullbordad. Hemmalaget jagar sedan ett segermål, men när domaren förkunnar att matchen är slut är resultatet fortfarande oavgjort, 4-4.

Sammanfattning:
Ett stort fall framåt jämfört med insatsen mott Mullsjö. Vi möter seriens resultatmässigt bästa lag där vi har ledningen länge och sedan hämtar upp ett underläge i slutminuterna. När det här laget spelar med glöd är de riktigt svårstoppade, det hade varit kul att se glöden i en hel match. Extra plus till Pelle som driver på sina lagkompisar och även gör tre mål.